Total War Hellas Forums
Γενικές Πλήροφορίες για το Total War: Arena - Printable Version

+- Total War Hellas Forums (http://www.totalwarhellas.com)
+-- Forum: Total War Series || 2013-2016 || ( Rome II, Attila, Arena) (http://www.totalwarhellas.com/forum-208.html)
+--- Forum: Total War: Arena (http://www.totalwarhellas.com/forum-152.html)
+--- Thread: Γενικές Πλήροφορίες για το Total War: Arena (/thread-492.html)Γενικές Πλήροφορίες για το Total War: Arena - Benkei - 14-08-2013

[attachment=355]

Ο lead designer της Creative Assembly, James Russell αποκάλυψε στο GDC τη δημιουργία ενός καθαρόαιμου multiplayer game βασισμένου στη σειρά Total War. Λέγεται Total War: Arena και θα είναι online, δωρεάν και βασισμένο στο multiplayer κομμάτι του original Total War με μάχες 10 εναντίων 10 παικτών!

Στην ουσία μιλάμε για μία Total War Multiplayer Battle Arena. Δεν είναι όμως MOBA, δεν έχει σχέση με DOTA. Είναι ένα MMO του Total War. Ο πυρήνας του παιχνιδιού είναι επικές μάχες όπου 10 παίκτες βρίσκονται στην κάθε παράταξη (20 συνολικά στο πεδίο) στις οποίες ο κάθε παίκτης ελέγχει μέχρι 3 units (maximum 500 άνδρες σε κάθε unit). Οι μάχες θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που βλέπουμε στα Total War Games.

Το παιχνίδι στην ουσία βασίζεται πάρα πολύ στη συνεργασία μεταξύ παικτών. Για παράδειγμα ένας παίκτης που ελέγχει επιθετικά τάγματα χρειάζεται οπωσδήποτε την υποστήριξη ενός παίκτη που έχει φέρει τοξότες για να κάνει επιτυχημένη έφοδο. Φυσικά οι τοξότες χρειάζονται έστω ένα τάγμα με δόρατα για να τους προστατεύει από το εχθρικό ιππικό και ούτω καθεξής. Το μοντέλο επιτρέπει στους 10 παίκτες να κατεβάσουν ένα πλήρη στρατό στο πεδίο της μάχης, αλλά είναι αδύνατο σε ένα μεμονωμένο παίκτη να καλύπτει όλους τους ρόλους.

Πέρα από τις μάχες θα υπάρχει φυσικά ένα ολόκληρο σύστημα που θα εξασφαλίζει την πρόοδο στους παίκτες και τους στρατούς τους, όπως νέα τάγματα, βελτιώσεις για τα ήδη υπάρχοντα, βετεράνοι, ικανότητες και ακόμα και εξοπλισμός για τα τάγματα αλλά και τον ίδιο το στρατηγό.

Ο Russell εξήγησε το free-to-play μοντέλο. Ξεκαθάρισε ότι εφόσον κάποιος επιθυμεί να πληρώσει, η πρόοδός του στρατηγού και του στρατού του θα είναι πιο γρήγορη. Αυτό δε σημαίνει ότι με τα χρήματά του θα αγοράζει πλεονεκτήματα έναντι των αντιπάλων του, το υλικό του παιχνιδιού θα είναι δωρεάν, αλλά όποιος δεν έχει το χρόνο να αφιερώσει θα έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει την πρόοδό του.

Οι μάχες όμως θα είναι ισόρροπες και δίκαιες. Πέρα από τη συνεργασία, θα απαιτούν την πονηριά και τους επιδέξιους ελιγμούς που απαιτεί από τον παίκτη η μάχη στα Total War ενώ το matchmaking θα φροντίζει ώστε να μάχονται παίκτες ίδιου επιπέδου, (άρα το μοντέλο δεν είναι στην ουσία Pay-to-Win). Θεωρεί επίσης ότι το μοντέλο αυτό είναι πιο προσιτό σε νέους παίκτες. Το να κατέβεις σε multiplayer μάχη 1v1 στο Total War με αμέτρητα τάγματα είναι κάτι που τρομάζει ακόμα και βετεράνους του game (και στο Rome 2 θα έχουμε μέχρι και 40 τάγματα στην ίδια μάχη μαζί και με οχυρώσεις και πλοία!). Αντιθέτως ο έλεγχος τριών ταγμάτων σε μία μάχη με 9 συμπαίκτες ακούγεται λιγότερο τρομακτικός και πιο ευχάριστος.

Το ότι ελέγχουμε όμως μόνο 3 τάγματα δε σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι εύκολο. Πολλά από τα πράγματα που στα κανονικά Total War γίνονται αυτόματα θα πρέπει να τα κάνουμε χειροκίνητα στο Arena. Για παράδειγμα μπορεί να πρέπει να δώσουμε εμείς διαταγή εφόδου στο ιππικό ή να ορίσουμε στόχους στους τοξότες χειροκίνητα. Επίσης οι στρατιώτες δεν θα έχουν πλέον μόνο 1 hit point. Θα έχουν τη δυνατότητα να τραυματιστούν και να συνεχίσουν να πολεμούν. Πολλά τέτοια στοιχεία θα δώσουν ουσιαστικότερο έλεγχο στα 3 τάγματα που αντιστοιχούν στον κάθε παίκτη στη μάχη. Τέλος ο Russell έδειξε ένα πολύ αρχικό σύστημα (που δυστυχώς δεν υπάρχει πουθενά στο διαδίκτυο σε βίντεο, παρά μόνο σε περιγραφές) όπου ο παίκτης μπορεί με drag-and-drop να μοιράσει ένα τάγμα σε πολλά μικρότερα, να κόψει κομμάτια από ένα τάγμα (ακόμα και ένα στρατιώτη μόνο του) και να τα τοποθετήσει σε διάφορες θέσεις, δίνοντας για πρώτη φορά απόλυτο έλεγχο στον παίκτη πάνω στους άνδρες του.

Σχετικά με το Setting αυτό που έχουν μέχρι τώρα δηλώσει είναι ότι το παιχνίδι θα περιλαμβάνει τόσο αρχαίους όσο και μεσαιωνικούς στρατούς. Στην αρχική φάση που βρίσκεται τώρα το παιχνίδι έχει κυρίως Ελληνικούς και Ρωμαϊκούς στρατούς αλλά προφανώς θα προσθέσουν και άλλους στρατούς του Rome II.

Σύντομα θα μάθουμε περισσότερα. Αυτό που ξέρουμε για την ώρα είναι ότι το παιχνίδι είναι ακόμα σε αρχικά στάδια ανάπτυξης και ότι η ανάπτυξή του θα συνεχιστεί και πολύ μετά την κυκλοφορία του.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον για να συμμετέχετε στη δοκιμαστική beta. https://playarena.totalwar.com/


Ανακοινώσεις - Galilaios - 15-12-2014

[Image: gMhrKf0l.jpg]

Περισσότερες πληροφορίες για το Total War™: ARENA είναι διαθέσιμες

- Ομαδικού τύπου παιχνίδι στρατηγικής με realtime μάχες επικής κλίμακας

- Με σκοπό να τραβήξει το διαδικτιακούς fans της σειράς θα έχουμε μάχες 10 παιχτών εναντίον 10 σε προσαρμοσμένους χάρτες(πεδία μάχης), με αποτέλεσμα η στρατιγική, η τακτική και η ομαδικότητα των παιχτών να ορίσει τους νικητές.

- Οι παίχτες θα ελέγχουμε μέχρι 3 μονάδες πολεμιστών του οποίους θα ηγείται ένας εικονικός στρατηγός της Ιστορίας!!
Στρατηγοί όπως ο Μεγαλέξανδρος, ο Λεωνίδας, Ο Γερμάνικους, ο Ιούλιος καίσαρας και ο Μιλτιάδης θα είναι διαθέσιμοι στους παίχτες και κάθε Στρατηγός θα σας προσφέρει ικανότητες για τις μονάδες σας,δλδ κάθε στρατηγός θα έχει ξεχωριστές ικανότητες που θα διαφοροποιούν κάθε παίχτη και στρατηγό.

- Μεγάλο σύστημα προόδου: Ανεβάστε επίπεδο εμπειρίες του στρατηγούς και τις μονάδες σας για να σας διατεθούν ακόμα ποιο ισχυρές ικανότητες, οπλισμοί, θωράκιση και ικανότητες.

- Το νέο Total War’s Arena ειλικρινά επειδή και επειδή το παίζω είναι φτιαγμένο για διαδικτυακές τεράστιας κλίμακας και μόνο για PVP.

- Το παιχνίδι θα είναι δωρεάν ΚΑΙ όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει ξεχωριστές αγορές για προσαρμογές στις μονάδες και να ενισχύσει το ρυθμό προόδου εμπειρίας.

[Image: aIAwFkhl.jpg]


Το Total War: ARENA αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε Closed Alpha δλδ είμαστε ακόμα στην αρχή και θα γίνουν μεγάλες αλλαγές και προσθήκες.

Αν θέλετε να λάβετε μέρος μπορείς να προχωρήσετε με εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Πρέπει να σημειώσετε μερικά σημαντικά στοιχεία στο παραστατικό για να γίνει η επιλογή.
Δεν υπάρχουν λάθος και σωστές απαντήσεις και θέλουμε όλα τα είδη των παιχτών να λάβουν μέρος στο Closed Alpha και Closed Beta που θα ακολουθήσει.
Θα σας ζητηθεί να υπογράψετε ένα έγγραφο NDA (non-disclosure agreement).
Με το NDA συμφωνείτε ότι δεν επιτρέπεται να μιλήσετε και να μοιραστείτε τις απόψεις για το παιχνίδι πέραν της ομάδα που ήδη παίζουν και έχουν λάβει μέρος στις κρυφές συζητήσεις, δλδ Δεν μοιράζετε καμία εικόνα από το παιχνίδι, δεν κάνετε Livestream το Arena και γενικότερα δεν μιλάτε για αυτό.
Οι λόγοι είναι κυρίως γιατί το παιχνίδι είναι υπό δοκιμή και δεν είναι ολοκληρωμένο προιόν.
Θα λάβετε μέρος για να βοηθήσετε στην δημιουργία του παιχνιδιού αναφέροντας τα προβλήματα και τις απόψεις σας στις κρυφές συζητήσεις.

Οι συμμετέχοντες επικοινωνούν μέσω κρυφού forum και είναι σε απευθείας επαφή και με τους δημιουργούς του παιχνιδιού.
Παίζοντας το ARENA στα πρώιμα στάδια θα βοηθήσετε ιδιαίτερα στην τελική μορφή του και μέχρι να ολοκληρωθεί το παιχνίδι θα αντιμετωπίσεται προβλήματα καθώς παίζεται τα οποία πρέπει να τα μεταφέρεται στους δημιουργού για να τα διορθώσουν.

Τα λέμε στο πεδίο της Μάχης.

[Image: wje6CqNl.jpg]RE: Γενικές Πλήροφορίες για το Total War: Arena - Galilaios - 26-04-2015

Να σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε χρησιμοποιήστε το Teamspeak για να συνομιλείτε με τους φίλους σας αλλά και να βρείτε συμπαίχτες για να παίζετε μάχες Total War (όπως και Arena) & Company of Heroes.
Στο παρακάτω σύνδεσμο είναι ο ανανεωμένος οδηγός: http://www.totalwarhellas.com/Thread-Total-War-Hellas-Teamspeak-Channel?pid=28692#pid28692


Επίσημο Game Trailer του Total War: Arena - Galilaios - 23-05-2015


Πεδίο Μάχης Θερμοπύλες - Galilaios - 23-05-2015

Διαθέσιμες οι πληροφορίες για τους τρεις πρώτους χάρτες μάχες του παιχνιδιού.
Ένας από αυτούς είναι η μάχη των θερμοπυλών

[Image: PxP6cSj.jpg]
Ο Πρώτος χάρτης είναι εμπνευσμένος φυσικά από την μάχη των Θερμοπυλών που ο Λεωνίδας με 300 Σπαρτιάτες, 400 Θεσπιείς, 400 Θηβαίους και ακόμα λίγους Έλληνες πολέμησαν μέχρι εσχάτων ενάντια στον πολυάριθμο στρατό των Περσών του Ξέρξη.

Παρακάτω είναι ένα πίνακας που δείχνει των στρατό των Ελλήνων πριν ο Εφιάλτης οδηγήσει τους Πέρσες πίσω από τους Έλληνες. Όταν το έμαθε αυτό, ο Λεωνίδας διέταξε την υποχώρηση των περισσότερων Ελλήνων.
[Image: 27e2dd579560f8dd203425ba3a1c75f3.png]

Τώρα στο παιχνίδι Total War: Arena έχουμε ένα τεράστιο βουνό που βλέπω όλο το πεδίο της μάχης προς τον νότο.
Μπορείτε να πάτε κατευθείαν στην εχθρική βάση από την δενδρώδη βάση του βουνού ή πάνω από το βουνό, όμως δεν θα ξέρετε τι θα αντιμετωπίσετε και θα έχετε χαμηλή ορατότητα λόγο των δέντρων.

Στην πλευρά της ακτής έχουμε το στενό των Θερμοπυλών, το στενό πέρασμα που ο Λεωνίδας με τους 300σους έδωσαν την τελευταία μάχη τους.
Αυτό το στενό είναι ρίσκο αλλά αν καταφέρεις και κερδίσεις αυτό το έδαφος τότε ανοίγει σύντομος δρόμος για την βάση του εχθρού αλλά και ποιο σύντομη υπερφαλάγγιση των εχθρικών δυνάμεων στο κέντρο.

Το κέντρο τους πεδίου της μάχης είναι ανοιχτό με καθαρή εικόνα για ακροβολιστές που μπορούν να βάλουν πάνω από το στενό των Θερμοπυλών αλλά και δενδρώδης διαδρομή από την πλευρά του βουνού για ενέδρες με ελαφρύ πεζικό και ακροβολιστές.
[Image: ReijukV.png]